5 dingen die ik heb gedaan en iedereen aanraad

Pas geleden vroeg iemand mij waar ik dankbaar voor ben. Er kwamen gelijk heel veel herinneringen naar boven van momenten waar ik zo blij mee ben en die ik nooit had willen missen. Hieronder noem ik 5 dingen die ik heb gedaan en die ik iedereen aanraad.

Alleen reizen

Als ik ergens veel van heb geleerd, dan is het wel van mijn solo-reis. Dit is echt veruit de beste beslissing geweest die ik ooit heb gemaakt. Ik heb de wereld en mezelf veel beter leren kennen. Het is lastig om het te beschrijven. Mensen die ook in hun eentje hebben gereisd begrijpen denk ik wel wat ik bedoel. Mocht je erover twijfelen om alleen te gaan reizen, DOEN! Ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat hij of zij spijt heeft gehad om alleen te zijn gegaan. Echt niet.

In je eentje uiteten gaan

Eigenlijk raad ik je bij bijna alles aan om het eens in je eentje te doen. Alleen uiteten gaan, alleen ergens wat drinken, alleen uitgaan. Het klinkt misschien gek, maar het is echt heel relaxed. Sommige mensen herkennen het gevoel misschien wel van het shoppen in hun eentje. Het is zo fijn om geen rekening te houden met elkaar. Bewust of onbewust doe je dat toch altijd als je niet alleen bent. Wil je twee toetjes? Neem je twee toetjes. Wil je naar een andere club of kroeg, dan ga je naar een andere club of kroeg en maak je nieuwe vrienden.

Afspreken met een tinderdate

Daten met iemand die je van Tinder kent. Voor sommigen blijft er een soort taboe op liggen. Heel eerlijk, ik heb een aantal tinderdates gehad en ze zijn nooit tegengevallen. De meeste lopen uit op niets, maar dat maakt niet uit! Het is leuk om met een nieuw iemand af te spreken die je anders nooit zou spreken. Het leert je anders naar je eigen leven te kijken. En dat is altijd heel erg leerzaam en bovendien geeft het je een dankbaar gevoel. Oh en soms, heel soms, ontmoet je de liefde van je leven. Hoe leuk is dat?

Naar een feestje gaan waar je (bijna) niemand kent

Soms wordt je uitgenodigd op een feestje, bijvoorbeeld een verjaardag, waar je alleen degene die het feestje organiseert kent. Het kan zijn dat je niet heen gaat, omdat je toch niemand kent en je de kans loopt de hele avond alleen te staan. Mijn ervaring is dat dit bijna nooit gebeurt! Eigenlijk heb ik alleen nog maar hele leuke mensen leren kennen. Het heeft er voor gezorgd dat ik tijdens sommige verjaardagen één keer per jaar mijn leven doorneem met mensen die ik alleen op die verjaardagen zie. Dan praten we elkaar bij over onze relatiestatus, reizen en alle andere dingen die ons bezighouden.

Die iets gewaagde outfit dragen

Soms zie je zo’n toffe outfit voorbij komen op Instagram of in de winkel en droom je ervan om het te dragen. Denk aan: dat iets te diep uitgesneden shirt of dat iets te korte jurkje. Vaak besluit je om de outfit niet te kopen en het uit je hoofd zetten. Dit is zo zonde! Ik raad iedereen aan om gewoon die outfit binnen te halen EN te dragen. Waarom? Omdat die mening van anderen er helemaal niet toe doet. Iedereen verdient het om te dragen wat hij of zij wilt. Als jij je er maar goed in voelt. Uit eigen ervaring weet ik dat mensen het alleen maar konden waarderen als ik toch die iets wat gewaagde outfit aandeed. Of ze deden alsof, dat kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, het heeft mij altijd goed doen voelen en dat gevoel gun ik jou ook.

Dit waren de 5 dingen die ik heb gedaan en die ik iedereen aanraad een keertje te doen. Laat me weten wat jouw ervaringen zijn met deze dingen of welke je wel zou willen uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.