6 redenen waarom de zomer mijn favoriete seizoen is

Oh, oh, oh, wat houd ik van de zomer. Terwijl ik dit schrijf lig ik lekker op het strand met wat vriendinnen. Alleen al de reden dat dit kan maakt de zomer al geweldig. De zomer is toch echt wel mijn favoriete seizoen en daarom deel ik vandaag mijn 6 redenen waarom de zomer geweldig is met jullie.

1. De dagen zijn lang

Heb je net gewerkt tot laat, denk je dat je dag voorbij is, klaar, finito. Tijd om naar huis te gaan en op de bank te ploffen. Maar in de zomer zijn de dagen lang. Zo lang dat je na een dag werken gewoon nog van alles kan doen. De zon gaat pas laat onder, de wereld ligt aan je voeten. Wil je nog even de zonsondergang bekijken op het strand? Dat kan! Nog even een terrasje pakken? Kan ook!

2. Het strand

Ik ben dol op het strand. De geur, het zand, de zon. Het is heerlijk. Ik ben zo blij dat ik dichtbij het strand woon en hier regelmatig kan vertoeven. In de zomer is het extra fijn om hier lekker te bakken. Natuurlijk kan je ook in de winter naar het strand. Maar in de zomer is het extra lekker.

3. De mensen

In de zomer gaat iedereen de deur uit. Naar het zwembad, naar het strand, naar een terrasje. Ieder jaar weer vraag ik me af waar al die mensen vandaan komen. De kans dat je in deze tijd nieuwe mensen ontmoet is dus heel groot. En dat is extra leuk!

4. Ik vind mezelf er beter uitzien 

Ja, weet je, ik zeg het gewoon eerlijk. Ik vind mezelf er beter uitzien in de zomer.  De zomer doet iets met me. M’n haar krijgt soms die spontane slag die ik al de hele winter probeerde te creëren, m’n huid wordt bruin en gekke plekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon (letterlijk). Ik vind het geweldig. Bovendien zie ik er veel meer uitgerust uit.

5. De zomerkleding

Ik houd van leuke jurkjes, korte broekjes, bikini’s en al het andere wat je alleen in de zomer aan kan. En last but not least: je hoeft geen dikke jas aan

6. Vakantie 

De zomervakantie is heerlijk. Tot nu toe heb ik altijd lange zomervakanties gehad (helaas gaat dit wel veranderen nu ik afgestudeerd ben en geen juf word). In de zomervakantie hoef je (vaak) niks te doen voor school. En het is een mooie tijd om een vakantie te boeken naar een mooi land wanneer je verzekerd wilt zijn van zonnig weer.

Wat is jouw favoriete seizoen?

Liefs, Tirza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.