7 dingen die je herkent als je het altijd koud hebt

Terwijl ik deze blog schrijf, zit ik onder een dekentje, met drie lagen kleding, dikke sokken en een grote kan thee naast de verwarming. Tijdens de wintermaanden heb ik het echt altijd koud. Ik ben oprecht jaloers op de mensen die deze maanden leuke luchtige blousejes en t-shirts aan kunnen terwijl mijn huid er met een dikke trui nog steeds uitziet als een kaalgeplukte kip zodra een stukje huid bloot komt te liggen. Deze blog is speciaal voor iedereen die zich herkent in mijn situatie.

 1. Opstaan
  Eigenlijk heb ik altijd moeite met uit mijn bed komen, maar als het zo koud is buiten dan is er helemaal geen beginnen aan. Het is zo ontzettend moeilijk om jezelf te motiveren uit bed te stappen terwijl je weet wat voor een akelige kou er op je staat te wachten.
 2. Omkleden
  Iedere keer als je je moet omkleden, doe je dit heel spastisch om zo snel mogelijk te zijn, zodat je niet onnodig lang blootgesteld hoeft te worden aan de kou. Het is gewoon echt verschrikkelijk. Helemaal het moment dat je met blote voeten de koude vloer raakt. I just can’t handle that feeling.

 3. Warm douchen
  De douche is mijn beste vriend. Dit is simpelweg de enige manier om het warm te krijgen en ik sta er dan ook iedere keer weer veel te lang onder. M’n moeder zal blij met me zijn als de rekening binnenkomt. Oeps…
 4. Fietsen
  Oh, my, god, are you insane? Fietsen? Met dit weer? Dat is zo koud! Ik moet er niet aan denken om met de koude, snijdende wind te gaan fietsen. Bij deze temperaturen pak ik veel liever de auto. Ik toeter wel naar jullie als ik langsrijd en ik mijn stoelverwarming op standje sauna heb. Zie jullie daar!
 5. Laagjes
  Ik noemde het net al, maar laagjes zijn de beste vriend van iedere koukleum. Beha, hemd, blouse, trui, jasje, sjaal, muts, handschoenen, broek, laarzen, dubbele sokken. Check, check, check. Zonder dit kan ik de deur echt niet uit.
 6. Terrasje?
  Ja, super gezellig, als we binnen zitten bij de open haard, ver weg van de kou. Excusé moi, maar het is mij al snel te koud om vrijwillig buiten te gaan zitten. Ja, ook met vijf lagen kleding aan en een warme chocomel. Mij niet gezien!
 7. Koude handen
  Het maakt niet uit wat ik doe, al trek ik nog twee handschoenen over elkaar aan, die koude handen gaan gewoon niet weg. Ik begin bij het schrijven van deze blog steeds meer te denken dat ik gewoon koudbloedig ben.

Zo, dat was mijn klaagmomentje. Nu jij; ben jij ook zo’n koukleum? Of heb je het juist altijd warm?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.