Afscheid nemen | Backpackavontuur

Hallo vrienden!  

Het is alweer een tijd geleden dat jullie van mij hebben gehoord, maar ik ben er weer! Zoals de meesten van jullie al weten ben ik weer op reis en is er natuurlijk geen betere reden om weer te bloggen, so here we are. De komende weken zal ik jullie meenemen in een nieuw backpackavontuur en we beginnen natuurlijk bij het begin.  

Woensdag vertrok ik al vroeg in de ochtend naar Schiphol. Dit deed ik natuurlijk niet alleen. Nee, ik had mijn favoriete afscheidscomité meegenomen bestaande uit: die papa en die madre, Ferry en Do. Hoe kan het ook anders! Dit keer viel het afscheid mij zwaarder dan de vorige keer. Ik was namelijk niet zenuwachtig om wat er ging komen, maar voelde mij verdrietig. Dit keer was ik mij er veel bewuster van hoe lang ik weg ga en hoe erg ik iedereen ga missen. Ik vond dit echt helemaal niet grappig en hoe langer het duurder, hoe moeilijker het werd. Maar gelukkig ben ik dit keer niet alleen en begin ik mijn reis met mijn buddy: Marly!!! Dit maakte het een stuk makkelijker, want hierdoor kon ik bij iemand m’n hart luchten. Vol frisse moed leverde wij onze bagage in en liepen wij richting de douane. Ik wilde nog één keer achterom kijken om te zwaaien naar de thuisblijvers, toen ik Ferry wild ergens anders naartoe zag wijzen. Wij liepen al volledig de verkeerde kant op. Ja, dit gaat zeker goed komen met ons twee aan de andere kant van de wereld. Quasi nonchalant liepen wij gauw de goede kant op, we got this. 

In het vliegtuig bleek al snel dat wij geluk hadden. Meerendeel van de stoelen waren leeg! Dat betekende dat wij lekker languit konden zitten en ons konden vermaken met het schermpje in de stoel voor ons. Zodra wij in de lucht waren opende ik m’n tas, want voor vertrek had Ferry mij een brief gegeven met een cadeautje die ik pas mocht openen in het vliegtuig. Dus dat deed ik. Natuurlijk moest ik binnen no time huilen, want hallo, emotioneel wrak + lieve brief = janken to the max. En precies op dat moment dacht onze stewardess: mooi moment om een foto te maken. Dus dat deed ze, met een polaroid, super leuk idee. 

Na onze overstap in Dubai zaten wij in het vliegtuig met een basketbalteam uit Iran. Deze torenhoge knapen (die meer weg hadden van een wolkenkrabber) stootte al bijna hun hoofd aan het plafond in het vliegtuig. En ik overdrijf niet. Bukkend liepen ze door het vliegtuig. Ik heb nu al medelijden met hun Thaise tegenstanders, hopelijk zijn die wat langer dan de gemiddelde Thai. 

Na 15 uur reizen kwamen wij aan op Bangkok. Wij stonken behoorlijk en waren helemaal gesloopt. Vanaf het vliegveld pakten wij de bus en lieten ons afzetten in de stad. Vanaf daar hebben wij ons als echte toeristen laten afzetten door de eerste beste tuktuk-eigenaar die ons naar ons hostel ging brengen. Aangekomen bij ons hostel hebben wij een lekker tukkie gedaan. (Trouwens: goede woordgrap he? Gekke woordkunstenaar ben ik ook). 

Nou lieve mensen uit het verre westen, dit was het voor nu. 

Auf wiederhorens! 

Ps. Dat is trouwens Duits, geen Thais. Ik dacht: zeg het maar even.  

8 Reacties

 1. Wilma
  16 september 2019 / 18:58

  Leuk. Ik ga je zeker weer volgen. Je schrijft zo leuk dat ik er beelden bij krijg.

  • tirzahofman
   Auteur
   17 september 2019 / 01:34

   Ah wat leuk om te horen, dankjewel!

 2. Roos
  16 september 2019 / 19:52

  Nu al zin in je volgende blog! Heerlijk om te lezen 🙂 🙂 Geniet daar lieve meiden!

  • tirzahofman
   Auteur
   17 september 2019 / 01:33

   Dankjewel Roos! ❤️

 3. 16 september 2019 / 21:34

  Lieve thirza heel veel plezier op je mooie reis en voor je het weet vliegt ferry weer naar je toe dikke kussen van ons, hans en miranda

  • tirzahofman
   Auteur
   17 september 2019 / 01:33

   Wat een lieve reactie, Dankjulliewel!❤️

 4. Gitte
  17 september 2019 / 12:29

  Whaaaa leuk geschreven….geniet van jullie mooie ervaringen daar!

  • tirzahofman
   Auteur
   17 september 2019 / 12:38

   Dankjewel, dat gaat helemaal goed komen! ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.