Hoe gaat het met bloggen?

Het is alweer een paar maanden geleden dat ik ben begonnen met bloggen, tijd om jullie een update te geven. Mijn blog begon namelijk – enigszins onbewust – al veel eerder dan een paar maanden geleden. Wil je weten hoe het is begonnen en hoe het er nu voor staat? Lees dan gauw verder!

Eigenlijk wilde ik al van jongs af aan schrijfster worden. Het leek me heerlijk om de hele dag achter de computer te zitten en verhalen te schrijven terwijl ik op de kinderen zou passen. Ja, daar dacht ik al aan toen ik een jaar of vijf was. Ik kon toen nog niet lezen, maar wilde dit heel graag en probeerde mezelf dit te leren. Deze discipline ontbrak een beetje, dus besloot ik het anders aan te pakken. Ik begon mijn eigen boekjes te maken door te tekenen. Ik tekende talloze verhaaltjes over konijntjes die onder de grond een groot huis hadden gemaakt. Hier woonden zij met hun hele familie en ze beleefden de leukste avonturen samen.

Toen ik eenmaal kon schrijven besloot ik een dagboek bij te houden en schreef ik kleine verhaaltjes. Gek genoeg is het schrijven na de basisschool gestopt. Pas toen ik ging reizen kwam het weer ter sprake. Vrienden en familie vroegen of ik ging bloggen en ik dacht dat niemand daarin geïnteresseerd zou zijn. Zelf lees ik een hoop blogs, maar weinig daarvan gaan over reizen om de reden dat ik die vaak heel saai vind. Ik besloot om mijn reis voor mezelf bij te houden in een reisdagboek. Dat heeft drie weken geduurd. Ik begon zo erg achter te lopen dat ik maar gestopt ben.

Pas toen ik naar Boston ging (een paar weken nadat ik terug was uit Indonesië) begon het idee van een blog te ontstaan. Een aantal mensen hadden mij getagd in een berichtje waarbij een krant op zoek was naar schrijvers die voor hen de wereld over willen reizen en om daarover te schrijven. Ik was niet van plan echt te solliciteren, maar besloot toch in het vliegtuig een blog te schrijven. Pas na een week durfde ik te vertellen over mijn ‘blog’ en liet ik het aan mijn vriendin Dominique lezen. Ze haalde mij over om het te plaatsen en zo is het allemaal begonnen.

Van tevoren dacht ik heel veel negatieve reacties te krijgen. Veel mensen zouden het vast heel egocentrisch vinden dat ik blog. Wie interesseert het nou wat ik doe? Maar deze reacties zijn tot op heden nog niet gekomen. Sterker nog, tot nu krijg ik alleen maar positieve reacties! Hier ben ik overigens zo dankbaar voor. Jullie zijn echt top!

Natuurlijk heb ik nog heel veel plannen voor mijn blog. Ik hoop eigenlijk vanaf deze blog wat meer vooruit te kunnen werken zodat er elke maandag en donderdag een post online kan komen. Verder ben ik nog druk bezig met de lay-out en hoop ik wat meer een eigen stijltje te ontwikkelen. Tot nu toe vind ik alles mooi en kan ik gewoon niet kiezen! Overigens wil ik ook gewoon het beste en het mooiste. Hebben jullie trouwens al de nieuwe opmaak gezien? Het begint al ergens op te lijken, vinden jullie ook niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.