Hoe maak je foto’s van jezelf als solo-reiziger?

Solotrippen, het is een avontuur op zich en zo’n avontuur moet je natuurlijk wel vastleggen. Hoe zonde zou het zijn als je met SD-kaartjes vol foto’s thuis komt, zonder er zelf op te staan of een bewijs te hebben dat je er überhaupt echt was? De mensen die mij goed kennen weten wat voor een pro ik ben in het maken van foto’s van mijzelf tijdens mijn solotrip. Deze tips kan ik jullie natuurlijk niet onthouden.

Zelfontspanner
Zelfontspanner is je beste vriend tijdens elke solotrip. Benieuwd wie deze foto heeft gemaakt terwijl ik op een privé strand zat en net flink onderuit was gegaan met de scooter? De zelfontspanner. Ik had een hele constructie gebouwd met mijn rugtas en twee kokosnoten erop. Hier bovenop heb ik mijn iPad neergezet en ben ik heen en weer gaan rennen als een of andere ramdebiel. Ik heb nog steeds spijt dat ik geen foto heb gemaakt van mijn constructie, maar jullie moeten me maar op mijn woord geloven.

Je tenen
Zo zien mensen toch dat je op dat witte strand bent geweest. Side note: zorg wel dat je voeten er een beetje toonbaar uitzien, niet zoals die van mij vol met pleisters en schrammen, niet heel fabulous you know.

De spiegel
Zie je ergens een raam of een spiegel, maak dan een foto van jezelf. Niemand heeft zo’n foto, grapje, ik lieg, meerdere mensen hebben dat, sorry. Maar dat maakt het niet minder leuk.

Selfie
Selfies kunnen nog steeds als het gaat om solotrippen. Gebruik desnoods een selfiestick. Geloof me, aan het einde van je reis ben je zo ervaren dat Kim Kardashian er jaloers op zal zijn.

Vraag iemand
Oké, dit is misschien wel de beste optie. Vraag. Het. Zo maak je gelijk vrienden. In het begin zijn het misschien wat ongemakkelijke foto’s waarbij je het vooral heel awkward vindt, maar als je iemand wat beter leert kennen, dan is niks gek genoeg. Naaktfoto’s? Wel ja, ga ervoor, you go girl (or boy)! Bovendien is het helemaal niet gek om een foto van je zelf te laten maken. Iedereen wilt een bewijs dat hij ergens is geweest of iets heeft gedaan toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.