Krokodillen eten en fietsen door Bangkok | Backpackavontuur

S̄wạs̄dī thuk khn

Ik wil jullie graag even meenemen op onze Thaise tour met een spoedcursusje Thais. Zelf zijn wij ook nog druk aan het instuderen van ons steenkolen Thais, maar Google translate is our best friend (for real). Dus les nummer 1: “S̄wạs̄dī thuk khn”, betekent hallo iedereen. Knoop die maar in je oren. 

Goed, we waren gebleven bij onze eerste dagen in Bangkok. Wij begonnen onze eerste dag vroeg met de fietstour van Co van Kessel. Hierbij reden wij door de krappe straatjes van Bangkok en zagen wij de mooiste plekken. Halverwege mochten wij een deel de stad door met een boot. Geloof mij, dat vonden mijn billen heel erg fijn. Hierbij zagen wij een zwemmende varaan, die eerst door mij werd aangezien als krokodil. Mocht hij dit lezen: sorry gap, hoop dat ik je niet beledigd heb. 

Na de tour hebben wij een Grab gepakt (voor de leken onder ons: een Grab is een soort taxi). Deze heeft ons naar een super-de-luxe hotel gebracht aan de andere kant van de stad. Volgens the internet moest daar een mooi zwembad zijn op het dak. En aangezien wij skere backpackers zijn die willen doen alsof we wel geld hebben, zagen wij dit als een uitgelezen kans om een klein bezoekje te brengen aan dit hotel. Vol zelfvertrouwen liepen wij het hotel in tot de vrouw achter te balie ons vroeg wat ons plan was. Mijn linkeroog begon gelijk spastisch te doen en mijn hart ging tekeer. Onze coole kikker Marly vertelde haar ons grandioze plan om een foto te maken bij het zwembad en de receptioniste liet ons naar boven gaan. Woij besloten wat te drinken in het zwembad en Marly raakte aan de praat met de barman. 

Na een inspannende fotosessie vertelde de barman dat hij dj was en dat hij na het werk moest draaien op een foodmarket. We nodigden onszelf uit en gingen met hem mee. Persoonlijk verwachtte ik een toffe club te betreden als de Jimmy-woo, maar het bleek een kleine partytent te zijn met de naam: sorry I’m gay. Een beetje anders dan verwacht dus. Niet dat het een gaybar was trouwens. Nee, de naam is ontstaan door de knappe eigenaar die met deze slogan de gretige vrouwtjes van zich afsloeg om zo zijn vriendin tevreden te houden. Heel romantisch. Helaas voor onze mede feestgangers waren deze oma’s te moe voor een traditioneel konijnendansje van Hollandsrecept en hebben wij ons vroeg teruggetrokken in ons hostel. Wel hebben wij een paar levenslessen meegenomen met dank aan onze Thaise vriend, namelijk:

1: je kan krokodil eten 

2: dit is best lekker 

3: knappe Thaise meiden kunnen een piemeltje hebben (dit is zowel een les als een waarschuwing)

4: deze tampeloeres kan heeeeel goed weggestopt worden 

Met deze wijze levenslessen eindigde Marly en ik onze eerste volle dag in Bangkok. Later peeps!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.