Mijn brief aan 2017

Beste 2017,

Je was me het jaartje wel. Man, man, man, wat heb jij me veel gebracht. Het waren hele hoge
pieken, maar ook diepe dalen. Je bracht me veel geluk, gaf me vertrouwen, maar liet me ook twijfelen. Nu je bijna voorbij bent, wil ik graag even heel sentimenteel het afgelopen jaar met je doornemen.

Toen we net met elkaar kennismaakten, dacht ik dat jij en ik een ‘match made in heaven’ zouden worden. Je zou mij naar mooie plekken brengen en ik had er zoveel zin in! Toch begonnen wij helemaal niet goed. Je sloeg me keihard in m’n gezicht en liet me twijfelen of ik nog wel moest gaan reizen. Mijn vader werd steeds zieker en mijn oma kon niet meer thuis wonen. Begin januari leek het niet meer goed te komen, maar jij liet me zien dat ik de hoop niet moest opgeven. Ik had nooit gedacht dat mijn vader later in het jaar zou kunnen verhuizen, maar lieve 2017, jij hebt me laten zien dat het kon! Je gaf mijn vader, zijn vrouw en mijn halfzusje een mooi nieuw paleisje en een gezellige hondenvriend. Ook aan mijn moeder heb je dit jaar gedacht. Je zorgde ervoor dat zij na een onzekere periode op haar werk weer vast in dienst kwam. Je hebt haar veel getest en gezien dat je haar echt niet klein kan krijgen. Je gaf me mooie reisjes; de eerste was Duitsland. Je liet me mensen ontmoeten die mij anders naar de wereld lieten kijken en me aan het denken hebben gezet. Je liet me verliefd worden op Berlijn en liet mij nadenken over mijn eigen handelen. Later bracht je mij de reis van mijn leven, Indonesië. Hier leerde je me om mensen te vertrouwen en dat alles gebeurt om een reden. Je leerde me ook de kunst van het alleen zijn. In Indonesië liet je me angsten overwinnen en bracht je mijn dromen tot werkelijkheid. Bovendien liet je me hier zien hoe mooi de wereld is en gaf je me rust. Een paar maanden na terugkomst bracht je me naar een andere mooie plek, Boston. Je gaf me de kans om mijn vriendin Dominique op te zoeken en opende hiermee een nieuw hoofdstuk: mijn blog. Je liet me genieten van onze vriendschap en bracht me opnieuw even tot rust. Met deze mooie reizen liet je me zien hoe mooi de wereld is. Na de laatste reis werd ik helaas al snel uit mijn vakantie-bubbel gehaald. Mijn vader kwam een aantal weken in het ziekenhuis te liggen en moest
en zware operatie ondergaan, je liet ons afscheid nemen van mijn oma en van de tante van mijn
moeder. Dit gebeurde allemaal in dezelfde periode, na al die mooie reizen. Hiermee leerde je mij hoe fragiel het leven kan zijn en dat gezond zijn niet vanzelfsprekend is.

Verder bracht je me dit jaar nieuwe vriendschappen en liet je me de oude nog meer waarderen. Je
bracht me wilde avonden en gezelligheid. Je liet me op zoveel mooie dingen verliefd worden, zonder mijn hart te breken. Je bespaarde mij het liefdesverdriet dat ik in 2016 genoeg heb mogen ervaren. Je gaf mij de tijd om mijn wonden te likken en voor mezelf te kiezen. Bovendien leerde je mij om naar mijn gevoel te luisteren en dat ik goed ben zoals ik ben. Lieve 2017, ik ben je dankbaar voor alle wijze lessen maar het is tijd om afscheid te nemen; met een lach en een traan. Laat 2018 net zulke hoge pieken mogen brengen en iets minder diepe dalen.

Veel liefs van je bro,

Tirza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.