Mijn eerste Halloween

Man, man, man wat een feest is dit! In Nederland heb ik niet zoveel met Halloween, maar hier in Amerika is het ge-wel-dig. Wat een feest, wat een belevenis, wat een ervaring, dit feest is lit! Het begon al op vrijdag. Dominique en ik hadden nog geen kostuum of überhaupt een idee wat we aan zouden doen. Ik had ook eigenlijk geen idee wat ik moest verwachten, laat staan wat ik aan zou trekken. Do en ik hadden besloten dat we twee opties hadden, of heel erg sexy of heel erg fout gaan, there is no in between. Dus besloten we voor ons alterego te gaan (heel erg sexy dus). Vol goede moed waagden we ons aan de rij voor de verkleedwinkel die één uur lang was. Heb je ooit zoiets in Nederland gezien? Een rij voor een verkleedwinkel? Mijn hemel, maar we gaven niet op. We zijn gewoon blijven wachten. We zijn zeker twee uur door de winkel gelopen om iets te vinden. Het eindresultaat? Dominique ging als legermeisje (is dat een woord? Geen idee, het klinkt goed en dat was het ook) en ik ging als piraat. Alhoewel, ik kocht een piraten jurk, zonder hoed, papegaai, houten been of ooglapje. Ik ben en blijf een gierige student snap je? Hierdoor bleef het een beetje mysterieus wat ik nu precies was, maar ook daar had ik wat op bedacht. Als iemand vroeg wat ik moest voorstellen, antwoordde ik vol zelfvertrouwen: “I’m whatever you want baby”. En nee, ook dat heeft mij niet aan een leuke vent geholpen.

De volgende dag had ik mijn eerste Amerikaanse huisfeestje bij een vriend van Dominique, inclusief rode cups, beerpong en te intiem zoenende mensen. Het feest was precies zoals je altijd ziet in films: iedereen was verkleed en het feest was aan. Do werd even gekidnapt door wat vrienden, waardoor ik even alleen achter bleef en aan de praat raakte met een andere jongen. Deze jongen was echt een held. Hij liep toevallig langs het huis, zag dat er een feestje was en besloot naar binnen te gaan, zonder iemand te kennen. Echt een baas, ik was spontaan verliefd. De liefde was helaas voor korte duur, want na zeker 10 keer te hebben verteld dat ik uit Nederland kom, denkt hij volgens mij nog steeds dat ik uit Denemarken kom. Seriously? Denemarken? 

En dan dinsdag. Dinsdag was het pas echt Halloween en de ervaring was helemaal compleet. Ik liep door een leuk wijkje vlakbij het park in Boston. De inwoners waren de straat al druk aan het versieren en maakten grapjes met elkaar. Ik liep er tussen als Alice in Wonderland. Dit was echt geweldig! Overal klonken enge geluidjes en langzamerhand kwamen er steeds meer mensen verkleed de straat op. Ik appte Dominique dat ze vanuit school meteen deze kant op moest komen. Deze ervaring was uniek. Samen liepen we door de wijk terwijl de zon onderging. Mensen hadden zelfs hun hond verkleed en als je ziet wat een snoep er doorheen gaat! Zeker wel 7 grote dozen per huis. Amazing. This was heaven on earth. Volgend jaar weer! Wie komt er joinen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.