Surfen in Kuta en muggenbulten | Backpackavontuur #4

Hallo trouwe lezers,

Het is weer tijd voor een nieuwe blog over mijn eerste backpackavontuur. De vorige keer vertelde ik jullie alles over mijn aankomst. We zijn gebleven bij het moment dat ik mijn eerste echte dag begon.

Zodra ik uit bed stapte, merkte ik dat ik overal jeuk had. Je voelt het al aankomen: ik was helemaal lek gestoken door de muggen. Op zich was dit best wel te verwachten, aangezien ik zonder klamboe of muggenspray praktisch buiten heb geslapen. Desondanks besloot ik vol goede moed Kuta te ontdekken.

Ik had gehoord dat het strand the place to be was. Dus ik besloot dit strand op te zoeken na te hebben ontbeten. Eenmaal aangekomen op het strand, werd ik knettergek van alle surfers die een surfles aanboden. Na een tijdje werd het zo vervelend dat ik besloot een rustig plekje te zoeken om even te gaan zitten. Deze “rust” duurde niet erg lang, want al snel kwam een local naar me toe. Ik had mezelf voorgenomen veel nieuwe mensen te leren kennen deze vakantie en overal voor open te staan, natuurlijk mocht hij bij me zitten. Hij begon nonchalant een gesprek over mijn reis. Op zich was er niks geks aan, totdat ik iets raars tegen mijn bovenbeen aan voelde. Toen ik keek, kwam ik erachter dat het zijn pinknagel was, die zeker 5 centimeter lang was. Ieks! Je begrijpt dat ik heel snel een smoes heb bedacht om weg te komen.

Iets verderop op het strand waren een paar rotsen. Ik had bedacht dat ik hier vast toffe foto’s kon maken. Ik was lang niet de enige met dit idee. Op een van de rotsen stonden wat toeristen die mij aanspraken met: “Picture? Picture?” Heel enthousiast reageerde ik met: “Yes, of course!” Ik dacht dat ze graag een gezellig familiekiekje wilde maken en een fotograaf nodig hadden. Ik liep enthousiast naar hen toe. Pas toen de vrouw van het gezin haar arm om mij heen sloeg en de camera op selfie-stand zette, merkte ik dat ze met mij op de foto wilden. Ik lachte wat ongemakkelijk naar de lens, bedankte de mensen en besloot verder te lopen.

Na bij het strand te zijn geweest, ben ik verder gegaan het centrum in. Hier bekeek ik wat winkeltjes en ben ik teruggegaan naar het hotel om daar een duik in het zwembad te nemen. Eenmaal aangekomen in het zwembad, werd ik aangesproken door een Nederlandse man. In eerste instantie best gezellig, maar ik wilde op dat moment liever alleen zijn. Helaas begreep hij mijn subtiele hints niet en heeft hij zeker een uur bij me gezeten. Hij ging pas weg toen er een ander meisje bij het zwembad kwam zitten. Toen hij weg was besloot ik op een bedje te gaan liggen en het meisje aan te spreken. We raakten in gesprek en besloten samen wat te eten.

Helaas zou dit meisje de volgende dag terug naar huis gaan en zou ik weer alleen zijn. Ik besloot een berichtje te plaatsen in een groep op Facebook. Hier kreeg ik veel reacties op en de volgende dag zou ik met een jongen en een meisje afspreken om te gaan surfen. Zij kenden elkaar ook nog niet.

Dus, zo gezegd zo gedaan. We spraken de volgende dag af en we hadden al gauw een click met z’n drieën. We keken wat winkeltjes, namen een surfles, aten wat, bekeken de zonsondergang met live muziek en besloten uit te gaan in het centrum van Kuta. Hierna scheidden onze wegen zich. Dit afscheid vond ik nog best lastig; ik had net nieuwe mensen ontmoet en vond het jammer dat ik hen zo kort zou zien. Het klinkt misschien gek, maar het voelde alsof ik hen al veel langer kende.

Nou mensen, dat was het weer voor vandaag. Ik heb geprobeerd het deze keer iets korter te houden. Ik zie jullie weer over twee weken! Ciao!

2 Reacties

  1. Dorien
    8 maart 2018 / 20:51

    Weer super leuk om te lezen!!! Ik vind jou reisverhalen geweldig!! Plaats je snel weer een nieuwe reisblog? 😇💋

    • 8 maart 2018 / 20:53

      Ah dankjewel lieve Do! Over twee weken is er weer een nieuwe reisblog ❤️❤️🙆🏽‍♀️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.